Volleyball

 Volleyball ligner  ikke noget andet spil, og man ved præcis, hvornår det er opstået.
Amerikaneren William J. Morgan er manden der opfandt volleyball i 1895.
Han ville lave et spil der ikke var så hårdt som basketball, som tykke forretningsmænd kunne hygge sig med. Han kaldte spillet "Mintonette" og det er næsten magen til moderne volleyball.
Hvis man spiller volleyball på højt niveau er det bestemt ikke et spil for tykke forretningsmænd mere.
(Fra dr.dk)

Under /Fodbold har jeg omtalt Medicinske Motionister

Volleyballfraktionen blev en af de mest levedygtige, og jeg var med 1973-83 hver onsdag i sæsonen på en skole i nærheden af Vibenshus Runddel på Østerbro. Derpå flyttede jeg ud af København og har stort set ikke spillet siden.

Tilslutningen var som venteligt meget svingende over årene og over en sæson. På et tidspunkt havde vi to sale, men oftest én sal og to-tre hold. Egentlig var banen lidt lille og nethøjden var vel i orden til damevolley.
Af og til var vi så få som fire, men så spillede vi to mod to på den markerede badmintonbane og var på den måde meget tidligt ude med en slags beach volley.
Det var meget i tidens nyfrigjorte ånd, for mænd og kvinder spillede og badede sammen. Det gav en fantastisk god stemning, som jeg ikke har mødt på helt samme måde siden hen.

Jeg var som de fleste absolut novice, men mange blev med tiden helt habile motionsspillere.
Det ville måske have været endnu sjovere, hvis vi havde kunnet spille mod andre hold, blandede hold altså, for faktisk spillede vi nogle herre- og damekampe ved åbne turneringer. Spillet på rigtig bane og korrekt nethøjde viser én i klartekst, at det er hårdt, og at man burde være noget højere.
Et par stykker forsøgte sig i klub og blev endnu bedre af det.

For mig personligt blev det nok lidt som i fodbold:
Jeg blev aldrig livsfarlig for modstanderne i angrebet, men havde gode indsatser i det defensive spil.

Men en pragtfuld og ubekymret tid var det: Jeg har senere desværre kun mødt ganske få af de gode kammerater fra dengang.

Volleyball er et sejt spil, som burde have langt større udbredelse, end tilfældet er.
Er der noget, det er vanskeligt at ændre på, så er det en befolknings idrætskultur.

 jk@jkris.dk